Εκτύπωση E-mail

ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

5 Ιουλίου 2010

    Συνήλθε αυτές τις ημέρες, στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν, η τακτική Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, στην οποία έλαβαν μέρος βουλευτές από 17 χώρες.

    Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Τάσσος Νεράντζης, βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιώς, μίλησε κατά την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Συνέλευσης, στο κτίριο του Κοινοβουλίου, παρουσία του καθολικού Πατριάρχη Αρμενίας, του προέδρου της Βουλής, κυβερνητικών αξιωματούχων και των μελών της Συνέλευσης. Την επόμενη ημέρα, ο Τάσσος Νεράντζης προέβη στον απολογισμό της δραστηριότητας, ο οποίος εγκρίθηκε ομοφώνως.

    Τέλος, στην ημερίδα, που επακολούθησε, ο Τάσσος Νεράντζης εισηγήθηκε το θέμα «Η εκκοσμίκευση ως πρόκληση έναντι των παραδοσιακών Ορθοδόξων Αξιών». Αναπτύσσοντας το δυσχερές και επίκαιρο αυτό θέμα, ο κ. Νεράντζης τόνισε, μεταξύ των άλλων και ότι, η εκκοσμίκευση της θρησκείας, αλλά και της εκκλησίας δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο εκφυλισμός, ορθότερα η έκπτωση του πνευματικού ρόλου αυτών σε κοσμικές.

 

    Εξάλλου, αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα αυτής Τάσσο Νεράντζη είχε κρίσιμες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αρμενικής Δημοκρατίας, τον Πατριάρχη της Αρμενίας και τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας.

    

 

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow