Εκτύπωση E-mail

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

27 Ιουνίου 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της τακτικής συνόδου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, που έγινε, πριν λίγες μέρες, στο Παρίσι, στους χώρους του College des  Bernardins.

  Την Συνέλευση, στην έναρξη της οποίας παρέστησαν εκπρόσωποι Πολιτικών, Διπλωματικών και Εκκλησιαστικών Αρχών, χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας αυτής, Τάσσος Νεράντζης, βουλευτής της Περιφέρειάς μας, μετείχαν δε βουλευτές από 20 και πλέον Κοινοβούλια. Ο Τάσσος Νεράντζης προέβη στον απολογισμό των δραστηριοτήτων και παρουσίασε το πρόγραμμα της μελλοντικής δράσης.

  Η Συνέλευση κατέληξε σε ψήφισμα, ενώ παράλληλα ενέκρινε και δύο άλλα ψηφίσματα: για την «Παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, από την Τουρκία, εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας» και «Περί της Γενοκτονίας που διεπράχθη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον των χριστιανικών λαών: Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων» (ψηφίσθηκε μετά και την προσθήκη που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας Νεράντζης).

  Στην ημερίδα που ακολούθησε μετά την Συνέλευση, ο Γενικός Γραμματέας Νεράντζης μίλησε με θέμα: «Οι θρησκευτικές αξίες στον κόσμο της οικονομικής κρίσης».

  Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκαν επαφές της Ελληνικής αντιπροσωπίας με πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Αγ. Σεργίου.

 

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow