ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΤΟ SITE NEWS4ALL - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 PDF Εκτύπωση E-mail

Αναστάσιος Νεράντζης: «Συμβάλαμε δραστικά στη σωτηρία της χώρας»

 

O τέως υφυπουργός, τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, τέως κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία Αναστάσιος Νεράντζης μίλησε στο news4all.gr ενόψει των κυριακάτικων εκλογών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ υπολείπεται σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείτε ότι η διαφορά μπορεί να ανατραπεί στις επόμενες ημέρες.

Το ότι οι δημοσκοπήσεις φέρουν προηγούμενο το ΣΥΡΙΖΑ δεν προδικάζει και τελική επικράτησή του, διότι η διαφορά είναι μικρή και βαίνει διαρκώς μειούμενη, διότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι υψηλό (πλησιάζει το 10%) και δε όλο το Ευρωπαϊκό φάσμα των ψηφοφόρων ο Σαμαράς τυγχάνει ευρείας αποδοχής και προηγείται του Τσίπρα στην καταλληλότητα.

Από 14 δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν μετά τις προηγούμενες εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και εν όψει των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου, από διαφορετικές εταιρείες και εντολείς, στις 13 προηγείτο καθαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε μερικές δε εξ αυτών και θεαματικά. Παρά ταύτα, όμως, τελικά η ΝΔ βγήκε πρώτη.
Όλα αυτά λοιπόν συνηγορούν υπέρ της απόψεως ότι τώρα, μόλις, ξεκίνησε η τελική φάση της μάχης. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουσιαστική και τελειωτική και ότι η μάχη κρίθηκε. Αντίθετα, συνεχίζεται μέχρι το κλείσιμο της κάλπης. Είμαστε αισιόδοξοι και αγωνιζόμαστε.

Τα δυόμισι χρόνια της συγκυβέρνησης δεν ήταν και τα πιο εύκολα για τη Νέα Δημοκρατία. Τι κρατάτε και τι δεν θέλετε να θυμάστε;

Αν πρέπει κάτι να κρατήσουμε, αυτό είναι η εμμονή του Πρωθυπουργού και της κοινοβουλευτικής ομάδας να παλέψουμε για να βγούμε από την πολύπλευρη κρίση. Είναι επίσης, το πνεύμα ενότητας και συγκρατημένης αισιοδοξίας που επικράτησε, καθώς και η ένταση και η έκταση του τιτάνιου αγώνα στον οποίον αποδυθήκαμε (και συνεχίζουμε), για να πείσουμε, εντός και εκτός των τειχών. Αυτό που θέλουμε να ξεχάσουμε είναι η οργανωμένη κακοπιστία και οι εκδηλώσεις της απέναντι στο όλο εγχείρημα, αλλά και οι αυθόρμητες λαϊκές αντιρρήσεις και αντιδράσεις. Όταν τελικά αξιωθούμε να δρασκελήσουμε το κατώφλι της εξόδου από την κρίση, εκείνο που θ’ απομείνει είναι η συνείδηση ότι συμβάλαμε δραστικά στη σωτηρία της χώρας.

Ελλοχεύουν κίνδυνοι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει στις 26 Ιανουαρίου τη διακυβέρνηση της χώρας;

Η μοναδική βιώσιμη στρατηγική για τη χώρα είναι ο οδικός χάρτης που παρουσιάζει η ΝΔ, δηλαδή η έξοδος από το πρόγραμμα τον Φεβρουάριο, αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η επίτευξη συμφωνίας για την επόμενη μέρα και η επιστροφή στην κανονικότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με επούλωση των πληγών, με φοροελαφρύνσεις, που ήδη εξαγγελθήκαν και σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων, αρχής γενομένης από τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ένστολους.
Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί έξω από το κοινό νόμισμα, εφόσον μια ανεύθυνη κυβέρνηση δεν ακολουθήσει τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές, όπως εξαγγέλλει κατά κύματα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και τότε, η χρεοκοπία είναι βέβαια. Οι ίδιες λοιπόν οι δηλώσεις του Τσίπρα και των στελεχών του είναι εκείνες που σπέρνουν ανησυχία και προκαλούν ποικίλα σχόλια σε βάρος μας, και όχι η δήθεν κινδυνολογία της ΝΔ.

Ποια νομίζετε ότι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ;

Η ασέβεια έναντι των θεσμών. (Έσυρε τη χώρα σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, παρά την αντίθετη γενική βούληση και τη συνταγματική επιταγή για συναίνεση).
Η δημαγωγία. Υπόσχεται αστήρικτα τα πάντα στους πάντες. Από τη μία ο Τσίπρας δηλώνει άθεος και δεν βαπτίζει ούτε τα παιδιά του και από την άλλη προσεύχεται στο Άγιο Όρος και πετάει περιστέρια στα Θεοφάνεια.
Οι αντιφάσεις. Άλλοτε δηλώνει ότι θα πληρώσει τις δόσεις των δανείων και άλλοτε όχι.
Η αχαλίνωτη όρεξη για πρόωρη κατάκτηση της εξουσίας: χωρίς να έχουν γίνει ακόμη εκλογές, εκείνος εξαγγέλλει διώξεις των πολιτικών του αντιπάλων.
Ο αμοραλισμός. Απειλεί με αλλεπάλληλες εκλογές (που θα ολοκληρώσουν την καταστροφή), σε περίπτωση μη επιτεύξεως αυτοδυναμίας.

Κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες του Πειραιά τι θα τους λέγατε; Για ποιόν λόγο να σας εμπιστευθούν ξανά;

Γνωριζόμαστε από παλαιά, και από την όψη και από την κόψη. Τόσα χρόνια, μεταφέρω αξιόπιστα τη φωνή σας στη Βουλή, προωθώ τα αιτήματα του τόπου, τοποθετούμαι με συνέπεια και σαφήνεια σε θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Στέκομαι δίπλα σας σε ώρες δύσκολες, μετέχω αδιάκοπα σε όλο το κοινωνικό γίγνεσθαι. Δεν προκάλεσα με τις θέσεις και τη πρακτική μου. Δεν σας ντρόπιασα. Δεν σας σκανδάλισα. Δεν κατηγορήθηκα ποτέ και από κανένα. Δικαιούμαι λοιπόν να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας ζητήσω να συνεχίσουμε τη συνοδοιπορία μας. Οι καιροί άλλωστε θέλουν έμπειρους και ειλικρινείς. Αλήθεια, λοιπόν ευθύνη, γνώσεις και γνώση, πείρα χρειάζονται ο τόπος και η συγκυρία.

Πηγή: news4all.gr

 

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow