Επίκαιρες Ερωτήσεις
Επερώτηση ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πολιτική της Κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ PDF Εκτύπωση E-mail

9/12/2005

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ (Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών): Η Κυβέρνηση θεωρεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι σας χρωστάει χάρη, που κάνατε αυτή την επερώτηση, γιατί από τη συζήτηση επ' αυτής θα καταστεί, επιτέλους, δυνατόν να καταρριφθούν οι μύθοι και να αποσυντεθεί ο ιστός, τον οποίο εσείς, με την περισσή δεξιοτεχνία που σας διακρίνει, υφαίνετε από την αρχή που ανέλαβε η νέα διακυβέρνηση της χώρας.

Πρώτα απ' όλα, να μου επιτρέψετε να κάνω δύο παρατηρήσεις. Δύο τινά είναι ενδεχόμενο να συμβαίνουν εδώ: ή αυτά που ισχυρίζεστε είναι, εν όλω ή εν μέρει, ανακριβή, οπότε και η επερώτηση είναι δημαγωγική και κακόβουλη, ή αυτά που ισχυρίζεστε στην επερώτηση είναι, εν όλω ή εν μέρει, αληθή, οπότε, δεν μπορεί αυτά να συνέβησαν και να γεννήθηκαν, τους είκοσι μήνες που εμείς κυβερνούμε. Δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις στο πλαίσιο λειτουργίας αυτών των οργανισμών. Θα έπρεπε να προϋπήρχαν κάποια αίτια.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ: Δύσκολα τα κτίζεις, εύκολα τα χαλάς.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011 09:24
Περισσότερα...
 
Επερώτηση για τα προβλήματα αγροτών PDF Εκτύπωση E-mail

21/10/2003

Τα ήδη γνωστά αδιέξοδα στον αγροτικό τομέα οξύνονται και διευρύνονται. Τα επίσημα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις καίριες επισημάνσεις μας ότι: Ο κρατικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες στήριξης του αγρότη είναι σε κατάσταση κομματικής αιχμαλωσίας και διάλυσης. Χάνονται και γενικότερα δεν αξιοποιούνται αποδοτικά οι κοινοτικοί πόροι. Το κόστος παραγωγής αυξάνεται ανεξέλεγκτα. Τα αγροτικά προϊόντα, δεν διατίθενται με ικανοποιητικούς όρους για τους παραγωγούς, ενώ οι τιμές που πληρώνει ο καταναλωτής είναι διογκωμένες. Υπάρχει συνεχής μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Υπάρχει μείωση του οικονομικά ενεργού αγροτικού πληθυσμού. Εγκαταλείπεται η περιφέρεια.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011 09:24
Περισσότερα...
 
Πανωτόκια PDF Εκτύπωση E-mail

17/6/2003

Ε θ ε λ ο τ υ φ λ ε ί η Κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι έλυσε το χρονίζον πρόβλημα των υπέρογκων ληξιπροθέσμων χρεών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τα Πιστωτικά Ιδρύματα από ανατοκισμούς τόκων ανά χρονικά διαστήματα μικρότερα του έτους. Προσποιείται άγνοια της έκτασης και της οξύτητας του προβλήματος, που συνεχίζει να απειλεί ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, που αποκτήθηκαν με ιδρώτα πολύ και θυσίες ανυπολόγιστες. Π ρ ο κ α λ ε ί ανεπίτρεπτα τον ελληνικό λαό, που γνωρίζει την αλήθεια, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας με τη διατυμπανιζόμενη θέση του ότι για την Κυβέρνηση έληξε το ζήτημα των πανωτοκίων και δεν θα επαναφερθεί πλέον. Μαρτυρεί απαράδεκτη ανευθυνότητα η εμμονή σ’ αυτή τη θέση μετά τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης που έκριναν αντισυνταγματικές διατάξεις των νόμων πίσω από τους οποίους οχυρώνεται η Κυβέρνηση ή έκριναν παράνομες ως καταχρηστικές συμβάσεις στις οποίες συνομολογούνται τα ‘’πανωτόκια’’.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 29 Σεπτέμβριος 2011 09:24
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 5

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow