Νομοθετική Εργασία
Αγόρευση στο ΣΝ «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας - Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) και λοιπές διατάξεις» PDF Εκτύπωση E-mail

31/5/2006

Το αντικείμενο του παρόντος ΣΝ είναι κύριο και καίριο, εξαιρετικά χρήσιμο αλλά και χρηστικό. Αγκαλιάζει πολλούς τομείς, μεταξύ δε των άλλων την οικονομία, το περιβάλλον, την απασχόληση, την κοινωνία ολόκληρη. Η γλώσσα, όμως, του ΣΝ τούτου είναι αναπόφευκτα εξόχως τεχνική, στα κύρια σημεία του. Τούτο εμποδίζει την κατανόησή του από τους εκτός της αίθουσας, πολλές δε φορές και τη συνεννόηση μεταξύ μας, εδώ στην αίθουσα. Πόσοι, π.χ., αντιλαμβάνονται πλήρως την έννοια των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τις επιμέρους μορφές τους, την οριοθέτησή τους, ακόμη και την διάκρισή τους από τις κοινές πηγές;

Εγώ, λοιπόν, θέλοντας να καταστήσω απλούστερο, αλλά πάντως όχι απλοϊκό, το ρυθμιστικό αντικείμενο του συζητούμενου ΣΝ, θα αρχίσω με την παράθεση σκέψεων θεμελιακών, οι οποίες δεν ακούστηκαν πολύ, και για κάποιους είναι αυτονόητες. Χρειάζονται, όμως, γιατί ιδιαίτερα στη χώρα μας ενδημεί η κρίση του αυτονόητου.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 09 Ιούνιος 2012 11:43
Περισσότερα...
 
Αγόρευση στο ΣΝ Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών PDF Εκτύπωση E-mail

17/1/2006

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ (Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών): Κύριε Σγουρίδη, νομίζω ότι λάθος παροιμία διαλέξατε, διότι εσείς δεν βαδίζατε αργά. Εσείς - όχι προσωπικά εσείς- ήσασταν αγκυροβολημένοι. Εμείς βαδίσαμε με όποιο ρυθμό μπορούσαμε και μας επέτρεψαν οι καταστάσεις και επιτέλους τελειώσαμε. Γι' αυτό το φέρνουμε ενώπιόν σας. Δεύτερον, αυτό που ισχυριστήκατε - και είναι ακριβές- για την πρόγνωση των σεισμών εφαρμόζεται πιλοτικά σε μια μόνο χώρα, στη Φιλανδία και συναντά πολύ σοβαρές δυσκολίες. Είναι μια πολύ καλή πρόταση, αλλά δεν μπορεί να γίνει τώρα δεκτή. Το σημειώνουμε.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: Και στην Αμερική.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο, 09 Ιούνιος 2012 11:43
Περισσότερα...
 
Αγόρευση στο ΣΝ «Ρύθμιση εκπαιδευτικών θεμάτων και άλλες διατάξεις» PDF Εκτύπωση E-mail

29/10/2003

Αν θέλατε κύριε Υπουργέ, θέσεις για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, δεν θα φέρνατε ένα τέτοιο νομοσχέδιο διαχειριστικό, αλλά ένα που θα προσήγγιζε και θα αντιμετώπιζε επιτυχώς τις τεράστιες πληγές που χαίνουν στον κορμό της εκπαίδευσης.

Παρακολουθούσα τον κύριο Υφυπουργό γιατί του χρειάστηκαν 27 λεπτά στην απόπειρά του να δώσει σάρκα και οστά σ' ένα πτώμα. Οι παλαιοί καθαρευουσιάνοι μιλούσαν για πτώμα οδοδός και τυμπανιαίο, όπως αυτό που μας έφερε να συζητήσουμε εδώ. Είναι τόσο άσημο και ασήμαντο αυτό το σχέδιο νόμου ώστε κάθε απόπειρα εκ μέρους μου να επιμηκύνω την προφορική εναντίον του καταφορά, θα κολάκευε αυτό το κείμενο αντί να το καταρρίψει, θα το βελτίωνε αντί να καταδείξει τις αδυναμίες του.

Παράλληλα, το κείμενο αυτό είναι τόσο άσημο και ασήμαντο, ούτως ώστε ο κύριος Υφυπουργός -διότι αυτός εκλήθη τελευταία ώρα να το υπερασπιστεί ενώ παρίστατο μέχρι πρότινος ο κύριος Υπουργός- αναγκάστηκε να προσφύγει σε θέματα, ιδέες και ρυθμίσεις έξω από το νομοσχέδιο.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow