ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταPDF Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.

Φεβρουάριος 2011

 

Κλιμάκιο της Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του βουλευτή μας Τάσσου Νεράντζη, επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Γεωργίας. Εκεί είχε  χρήσιμες συνομιλίες με το Προεδρείο του Γεωργιανού Κοινοβουλίου προς τον σκοπό της επανεργοποίησης της συμμετοχής αυτού στη Γενική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Επαφές και συζητήσεις εξάλλου πραγματοποίησε το κλιμάκιο της Ορθοδοξίας και με την Ηγεσία της Γεωργιανής Εκκλησίας, αλλά και με την εκεί Ελληνική παροικία.

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

 Απρίλιος 2011

Κλιμάκιο της Γραμματείας της Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αποτελούμενο από τους βουλευτές Νεράντζη και Παντούλα, επωφελούμενο της εδώ επισκέψεως του Ρώσου Ορθόδοξου Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, τον επισκέφθηκε και είχε χρήσιμες συζητήσεις μετ΄ αυτού πάνω σε φλέγοντα θέματα.

Η συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ρώσος Μητροπολίτης είναι μια αναγνωρισμένη πολύπλευρη πνευματική προσωπικότητα και χειρίζεται τα εξωτερικά θέματα της Ρωσικής Εκκλησίας.

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Απρίλιος 2011

 

Συνήλθε προ ημερών, στο μέγαρο του Πολωνικού Κοινοβουλίου, η Διεθνής Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Στη  Σύνοδο αυτή, της οποίας προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας αυτής, βουλευτής Τάσσος Νεράντζης, μετείχαν βουλευτές από τη Ρωσία, Πολωνία, Αρμενία, Ιορδανία, Ουκρανία, Ελλάδα κ.α.. Στα πλαίσια της συνεδρίασης αυτής, ο Τάσσος Νεράντζης και τα μέλη της Γραμματείας είχαν χρήσιμες συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας, τον Αντιπρόεδρο του Πολωνικού Κοινοβουλίου, τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, τον Υπουργό Πολιτισμού και άλλους αξιωματούχους του Πολωνικού κράτους, ενώ παράλληλα διοργανώθηκε Ημερίδα, με πλούσια διεθνή συμμετοχή και θέμα τον εθελοντισμό. Κατά την Ημερίδα αυτή, ο Τάσσος Νεράντζης εισηγήθηκε το θέμα «Ο εθελοντισμός :  μια σημερινή προσέγγιση». Την όλη εκδήλωση κάλυψε η Πολωνική τηλεόραση και ο Τύπος.

Το ελληνικό κλιμάκιο επισκέφθηκε διάφορους ναούς και ιερές Μονές.

 

 

 

 

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ Ο ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 23 Μαΐου 2011

 Ο Πρόεδρος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου Δρ. Moussa Idris Ndele και ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας,  Έλληνας Βουλευτής, Τάσσος Νεράντζης, υπέγραψαν, για λογαριασμό των οργανισμών που εκπροσωπούν, στο Γιοχάνεσμπουργκ, Σύμφωνο Συνεργασίας.

Η υπογραφή του Συμφώνου αυτού έτυχε ευρείας προβολής, λόγω του κύρους και του ιδιαίτερου ρόλου που έχουν οι συμβληθέντες οργανισμοί, δηλαδή, τόσο το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, που αριθμεί 46 Κοινοβούλια της Αφρικής, η οποία αποτελεί το θέατρο πρόσφατων εξελίξεων, όσο και η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, στην οποία μετέχουν 30 Κοινοβούλια και ομάδες.

Εξάλλου, στα πλαίσια της εκδηλώσεως αυτής, η διακοινοβουλευτική ελληνική αποστολή επισκέφτηκε και την γειτονική Μοζαμβίκη, στην οποία είχε επαφές με τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Υπουργούς, τον Έλληνα ορθόδοξο Επίσκοπο, τον Έλληνα Πρόξενο και την ελληνική παροικία.

   

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow