ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταPDF Εκτύπωση E-mail

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

27 Ιουνίου 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της τακτικής συνόδου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, που έγινε, πριν λίγες μέρες, στο Παρίσι, στους χώρους του College des  Bernardins.

  Την Συνέλευση, στην έναρξη της οποίας παρέστησαν εκπρόσωποι Πολιτικών, Διπλωματικών και Εκκλησιαστικών Αρχών, χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας αυτής, Τάσσος Νεράντζης, βουλευτής της Περιφέρειάς μας, μετείχαν δε βουλευτές από 20 και πλέον Κοινοβούλια. Ο Τάσσος Νεράντζης προέβη στον απολογισμό των δραστηριοτήτων και παρουσίασε το πρόγραμμα της μελλοντικής δράσης.

  Η Συνέλευση κατέληξε σε ψήφισμα, ενώ παράλληλα ενέκρινε και δύο άλλα ψηφίσματα: για την «Παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, από την Τουρκία, εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας» και «Περί της Γενοκτονίας που διεπράχθη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον των χριστιανικών λαών: Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων» (ψηφίσθηκε μετά και την προσθήκη που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας Νεράντζης).

  Στην ημερίδα που ακολούθησε μετά την Συνέλευση, ο Γενικός Γραμματέας Νεράντζης μίλησε με θέμα: «Οι θρησκευτικές αξίες στον κόσμο της οικονομικής κρίσης».

  Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκαν επαφές της Ελληνικής αντιπροσωπίας με πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Αγ. Σεργίου.

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

 Οκτώβριος 2011

Κλιμάκιο της Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του Βουλευτή μας Νεράντζη επισκέφθηκε την Φινλανδία και είχε χρήσιμες επαφές με τον νέο  Πρόεδρο του Φινλανδικού Κοινοβουλίου, μέλη της κυβέρνησης, τον Ορθόδοξο Επίσκοπο Ελσίνκι κ. Αμβρόσιο, καθώς και άλλους παράγοντες. Έγινε ανασκόπηση της διεθνούς κατάστασης και συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ιδίως δε εκείνο της αναθέρμανσης των σχέσεων του Φινλανδικού Κοινοβουλίου με τη Συνέλευση Ορθοδοξίας. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε Ορθόδοξους Ναούς και Ιδρύματα. Επίσης διοργανώθηκε ημερίδα με ευρεία συμμετοχή, η οποία είχε ως θέμα: «Η διαμόρφωση των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας κατά τον Απόστολο Παύλο και την Ορθόδοξη Αποστολική Παράδοση». Στην Ημερίδα έλαβε ενεργό μέρος και ο Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος ανέπτυξε την Ελληνική εμπειρία επί του θέματος.

    

 

                              

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Νοέμβριος  2011

 

Κλιμάκιο της Γραμματείας της Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, με συμμετοχή των Ελλήνων Βουλευτών Νεράντζη, Παντούλα και Εμινίδη πραγματοποίησε  διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα. Εκεί παρέστη στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για το Άγιο Όρος, επισκέφθηκε Ορθόδοξους Ναούς και Εκκλησιαστικά Καθιδρύματα, είχε επαφές και συζητήσεις με Ρώσους λειτουργούς, κοσμικούς και εκκλησιαστικούς, και υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρασιατικής Οικονομικής Συνεργασίας.

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ – ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ.
ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Νοέμβριος  2011

 

Κλιμάκιο της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, με συμμετοχή Νεράντζη, επισκέφθηκε την Ιορδανία. Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του  Ιορδανικού Κοινοβουλίου καθώς και συζήτησε μ΄ αυτόν επίκαιρα θέματα, αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, διοργανώθηκε εκεί Ημερίδα, με παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, του Προέδρου του Ιορδανικού Κοινοβουλίου, συμμετοχή πολλών Βουλευτών από διάφορα κράτη μέλη της Συνέλευσης. Αντικείμενο της Ημερίδας ήταν « Χριστιανικές κοινότητες, στην Μ. Ανατολή: Παρουσία, Δικαιώματα, Φόβοι και Ελπίδες».

Ο Βουλευτής Τάσσος Νεράντζης έκανε παρέμβαση επί του θέματος της Ημερίδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow