ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταPDF Εκτύπωση E-mail

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΔΙΑ

 

 Μάρτιος 2010

           Κλιμάκιο της Γραμματείας της Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα αυτής Τάσσο Νεράντζη, επισκέφθηκε για 2 ημέρες την Φιλανδία, όπου είχε κατ’ αρχήν συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Φιλανδίας κ. Λέοντα, τον Πρόεδρο της Φιλανδικής Βουλής και άλλους κρατικούς αξιωματούχους. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

Απρίλιος  2010

     Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η επίσκεψη κλιμάκιου της Γενικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    Η Ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Βουλευτή της περιφερείας μας Τάσσο Νεράντζη, διεξήγαγε τις τελικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, συναντήθηκε με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη, τη διοίκηση της Ελληνικής παροικίας, εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και διοργάνωσε από κοινού με το εκεί Πανεπιστήμιο ημερίδα, με θέμα «Οι ακραίες εκφράσεις των Μονοθεϊστικών Θρησκειών ως στοιχεία υπονόμευσης της κοινωνικής συνοχής».

    Η ημερίδα αυτή, στην οποία υπήρχε πλούσια και έγκυρη συμμετοχή, απασχόλησε δε έντονα τα τοπικά ΜΜΕ, διεξήχθη με ενεργό συμμετοχή του Νεράντζη, ο οποίος μίλησε επί του θέματος.

 

 

               

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάιος  2010

    Η τακτική συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας συνήλθε στην Κέρκυρα, με συμμέτοχη Νεράντζη.

    Τα μέλη της Γραμματείας είχαν χρήσιμες επαφές με Διοικητικές και Εκκλησιαστικές Αρχές του νησιού, ενώ εγκρίθηκε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

   

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

5 Ιουλίου 2010

    Συνήλθε αυτές τις ημέρες, στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν, η τακτική Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, στην οποία έλαβαν μέρος βουλευτές από 17 χώρες.

    Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Τάσσος Νεράντζης, βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιώς, μίλησε κατά την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση της Συνέλευσης, στο κτίριο του Κοινοβουλίου, παρουσία του καθολικού Πατριάρχη Αρμενίας, του προέδρου της Βουλής, κυβερνητικών αξιωματούχων και των μελών της Συνέλευσης. Την επόμενη ημέρα, ο Τάσσος Νεράντζης προέβη στον απολογισμό της δραστηριότητας, ο οποίος εγκρίθηκε ομοφώνως.

    Τέλος, στην ημερίδα, που επακολούθησε, ο Τάσσος Νεράντζης εισηγήθηκε το θέμα «Η εκκοσμίκευση ως πρόκληση έναντι των παραδοσιακών Ορθοδόξων Αξιών». Αναπτύσσοντας το δυσχερές και επίκαιρο αυτό θέμα, ο κ. Νεράντζης τόνισε, μεταξύ των άλλων και ότι, η εκκοσμίκευση της θρησκείας, αλλά και της εκκλησίας δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ο εκφυλισμός, ορθότερα η έκπτωση του πνευματικού ρόλου αυτών σε κοσμικές.

 

    Εξάλλου, αντιπροσωπεία της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, υπό τον Γενικό Γραμματέα αυτής Τάσσο Νεράντζη είχε κρίσιμες συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αρμενικής Δημοκρατίας, τον Πατριάρχη της Αρμενίας και τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Αρμενικής Γενοκτονίας.

    

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow