ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταPDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.

ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΗΣΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

20 Οκτωβρίου 2010

   

Συνήλθε προ ημερών, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, η Εκτελεστική Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας.

    Κατά την διάρκεια των εργασιών της Γραμματείας, των οποίων προήδρευσε ο Βουλευτής της περιφέρειάς μας Τάσσος Νεράντζης, έγινε απολογισμός της περσινής δράσεως και προγραμματισμός της νέας.

    Στα πλαίσια των εργασιών αυτών, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και είχε μακρά συζήτηση με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, ο οποίος και παρασημοφόρησε τον βουλευτή κ. Νεράντζη.

    Εξάλλου, ο Τάσσος Νεράντζης απηύθυνε λόγο με την ευκαιρία της χειροτονίας του νέου Ορθόδοξου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννη.

 

 

 

 

 

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΑΝΤΕΡΒΟΥΡΙΑΣ

 Νοέμβριος  2010

 

Με την ευκαιρία της επισκέψεως στην Αθήνα του Αρχιεπισκόπου Καντερβουρίας, κλιμάκιο της Γραμματείας της Γενικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αποτελούμενο από τους βουλευτές Νεράντζη και Παντούλα, επισκέφθηκε στο κτίριο της Βρετανικής Πρεσβείας τον προκαθήμενο της Αγγλικής Εκκλησίας, προσωπικότητα παγκόσμιου πνευματικού και  θρησκευτικού κύρους. Στη μακρά και γόνιμη συζήτηση που επακολούθησε, αναλύθηκαν τα πρόσφατα πολιτικά γεγονότα και οι επιπτώσεις αυτών επί της ακώλυτης άσκησης των θρησκευτικών δικαιωμάτων των λαών.

 

 

 

 

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 Νοέμβριος  2010

Με την ευκαιρία της θρονικής εορτής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (ημέρα εορτής του Αγ. Ανδρέα) κλιμάκιο της Γενικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του βουλευτή Τάσσου Νεράντζη, ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση, επισκέφθηκε το Φανάρι, παρακολούθησε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και είχε μακρά και γόνιμη συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, επί θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία και το Γένος, αλλά και τη δραστηριότητα της Συνέλευσης.

Περαιτέρω, η Ελληνική Αποστολή συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη και εκπροσώπους της Ελληνικής παροικίας.

 

 
PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.

Δεκέμβριος 2010

Κλιμάκιο της Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του βουλευτή Τάσσου Νεράντζη, μετέβη στη Γενεύη, επισκέφθηκε την έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και είχε χρήσιμες συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα αυτού και τον Αναπληρωτή του.

Συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικού και γενικότερα πνευματικού χαρακτήρα.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow