Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταFORUM ΔΙΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ NΑRYSHKIN, ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΟΥΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Εκτύπωση E-mail

Φωτογραφίες από το Προεδρείο:

 

 
Εκτύπωση E-mail

Προτροπή προς τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα την ουσία των προβλημάτων που απασχολούν την Εκκλησία και να αποφεύγουν τις επιφανειακές προσεγγίσεις απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός του, που προβλήθηκε κατά την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου, με θέμα "Χριστιανισμός-Ορθοδοξία και μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο", που διοργανώνει από σήμερα έως και την Πέμπτη 15 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε μήνυμά του, που αναγνώστηκε από το βήμα του συνεδρίου, επεσήμανε: "Στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί έδαφος για να καρποφορήσουν ιδέες και σκέψεις που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία, την άσκηση της λατρείας, την ενημέρωση και τις νέες τεχνολογίες."

"Τα μέσα συλλογικής ενημέρωσης ενός κράτους, με την παράδοση και την ιστορία της χώρας μας και τα βιώματά μας δεν μπορούν παρά να στοχεύουν στο να υπηρετήσουν και να εξυπηρετήσουν διακριτικά και απέριττα την ανάκτηση της ορθόδοξης πνευματικής γνησιότητας" υπογράμμισε, στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας της Δ.Σ.Ο., βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης.

"Σε αυτή την εποχή της παντοκρατορίας των μέσων, αυτά δεν αποτελούν μόνο διδακτήριο για τους πολίτες αλλά και δεσμωτήριο της κοινωνίας. Είναι δεσμευτική η λειτουργία αλλά και η υπολειτουργία τους. Η ισότητα, η δικαιοσύνη, η προσήλωση στην αλήθεια, η ακρίβεια, η καταλλαγή, η αποφυγή της βίας, ο εξωστρακισμός της εξάρσεως των παθών συνιστούν αρχές, οι οποίες κυριαρχικά διαπερνούν τον κορμό τόσο του Χριστιανισμού όσο και των Μέσων, τα οποία μπορεί και πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά. Πουθενά δεν ισχύουν απολύτως και μάλιστα ταυτόχρονα όλες αυτές οι αρχές. Το διακύβευμα είναι να περιορίσουμε την ένταση και την έκταση των αντιθέτων φαινομένων εξυπηρετώντας έτσι και την ενημέρωση και τον Χριστιανισμό" επεσήμανε ο κ. Νεράντζης.

Tην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη Θεσσαλονίκη και στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως "χριστιανισμός και δημοσιογραφία διέπονται από την ίδια απαράβατη αρχή να διαλαλούν την αλήθεια".

Το "παρών" στις εργασίες της πρώτης ημέρας, που φιλοξενούνται στο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα "Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς", στην Πυλαία, έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών και ξένων προξενικών αρχών.


 

 
Εκτύπωση E-mail

20η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013

 
Εκτύπωση E-mail

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 19ης Οκτωβρίου 2013, η Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας επεσκέφθη το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων.

Την Γραμματεία ταύτη, επιτελούμενη εκ τριάκοντα πέντε μελών περίπου, μετά την επίσκεψη αυτών εις τον Πανάγιο Τάφο, εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά πατέρων Αγιοταφιτών.

Κατά την επίσκεψη ταύτη ο Γενικός Γραμματέας κ. Αναστάσιος Νεράντζης  προσφωνών τον Μακαριώτατο είπε ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας αποτελείται από εκλεκτά και διακεκριμένα μέλη είκοσι πέντε Ορθόδοξων χωρών. Πυλώνες και εγγυήτρια της Συνελεύσεως ταύτης είναι οι χώρες της Ελλάδος και της Ρωσίας.

VIDEO της ομιλίας του κ. Νεράντζη.

Πηγή: http://www.jerusalem-patriarchate.info/

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow