Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

Δραστηριότητα



Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΛΑΡΙΩΝΑ

 Απρίλιος 2011

Κλιμάκιο της Γραμματείας της Συνέλευσης Ορθοδοξίας, αποτελούμενο από τους βουλευτές Νεράντζη και Παντούλα, επωφελούμενο της εδώ επισκέψεως του Ρώσου Ορθόδοξου Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, τον επισκέφθηκε και είχε χρήσιμες συζητήσεις μετ΄ αυτού πάνω σε φλέγοντα θέματα.

Η συνάντηση είχε ιδιαίτερη σημασία, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο Ρώσος Μητροπολίτης είναι μια αναγνωρισμένη πολύπλευρη πνευματική προσωπικότητα και χειρίζεται τα εξωτερικά θέματα της Ρωσικής Εκκλησίας.

 
Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.

Φεβρουάριος 2011

 

Κλιμάκιο της Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του βουλευτή μας Τάσσου Νεράντζη, επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Γεωργίας. Εκεί είχε  χρήσιμες συνομιλίες με το Προεδρείο του Γεωργιανού Κοινοβουλίου προς τον σκοπό της επανεργοποίησης της συμμετοχής αυτού στη Γενική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Επαφές και συζητήσεις εξάλλου πραγματοποίησε το κλιμάκιο της Ορθοδοξίας και με την Ηγεσία της Γεωργιανής Εκκλησίας, αλλά και με την εκεί Ελληνική παροικία.

 
Εκτύπωση E-mail

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ, ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ.

Δεκέμβριος 2010

Κλιμάκιο της Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του βουλευτή Τάσσου Νεράντζη, μετέβη στη Γενεύη, επισκέφθηκε την έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και είχε χρήσιμες συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα αυτού και τον Αναπληρωτή του.

Συζητήθηκαν θέματα θρησκευτικού και γενικότερα πνευματικού χαρακτήρα.

 

 
Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

 Νοέμβριος  2010

Με την ευκαιρία της θρονικής εορτής του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (ημέρα εορτής του Αγ. Ανδρέα) κλιμάκιο της Γενικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του βουλευτή Τάσσου Νεράντζη, ανταποκρινόμενο σε σχετική πρόσκληση, επισκέφθηκε το Φανάρι, παρακολούθησε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και είχε μακρά και γόνιμη συνομιλία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, επί θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία και το Γένος, αλλά και τη δραστηριότητα της Συνέλευσης.

Περαιτέρω, η Ελληνική Αποστολή συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη και εκπροσώπους της Ελληνικής παροικίας.

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 4 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow