Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταΕκτύπωση E-mail

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ – ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΑΚΡΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ»

ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

Απρίλιος  2010

     Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η επίσκεψη κλιμάκιου της Γενικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας στο Γιοχάνεσμπουργκ.

    Η Ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Βουλευτή της περιφερείας μας Τάσσο Νεράντζη, διεξήγαγε τις τελικές διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, συναντήθηκε με τον Ορθόδοξο Μητροπολίτη, τη διοίκηση της Ελληνικής παροικίας, εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και διοργάνωσε από κοινού με το εκεί Πανεπιστήμιο ημερίδα, με θέμα «Οι ακραίες εκφράσεις των Μονοθεϊστικών Θρησκειών ως στοιχεία υπονόμευσης της κοινωνικής συνοχής».

    Η ημερίδα αυτή, στην οποία υπήρχε πλούσια και έγκυρη συμμετοχή, απασχόλησε δε έντονα τα τοπικά ΜΜΕ, διεξήχθη με ενεργό συμμετοχή του Νεράντζη, ο οποίος μίλησε επί του θέματος.

 

 

               

 

 
Εκτύπωση E-mail

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗ ΦΙΛΑΝΔΙΑ

 

 Μάρτιος 2010

           Κλιμάκιο της Γραμματείας της Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα αυτής Τάσσο Νεράντζη, επισκέφθηκε για 2 ημέρες την Φιλανδία, όπου είχε κατ’ αρχήν συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Φιλανδίας κ. Λέοντα, τον Πρόεδρο της Φιλανδικής Βουλής και άλλους κρατικούς αξιωματούχους. Συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

 

 
Εκτύπωση E-mail

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΘΕΜΑ
«Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ»

 ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

Μάρτιος 2010

          Με ιδιαίτερη επιτυχία και με παρουσία Εκκλησιαστικών και Πολιτικών Αρχών,
εκπροσώπων τοπικών φορέων και πλήθους κόσμου διεξήχθη, στο νεόδμητο
Αμφιθέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου Νίκαιας, ημερίδα με θέμα «Η έννοια του ξένου στην Ορθόδοξη Παράδοση». Στην ημερίδα αυτή, στην οποία σημειώθηκε πλούσια και έγκυρη συμμετοχή, έκαμε παρέμβαση και ο Τάσσος Νεράντζης.

 

 
Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ.

21 Δεκεμβρίου 2009

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας και Βουλευτής της Β΄ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, προήδρευσε των εργασιών της Γραμματείας της Συνέλευσης, που διεξήχθησαν, στην Αθήνα, για 2 ημέρες, με συμμετοχή βουλευτών από Ρωσία, Ουκρανία, Πολωνία, Κύπρο κλπ.

Στις συναντήσεις αυτές, εξετάσθηκαν οργανωτικά θέματα και καταρτίστηκε ο προγραμματισμός για την καινούργια χρονιά.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων δέχθηκε τα μέλη της Γραμματείας, και στη συνέχεια παρέθεσε σ’ αυτά δείπνο.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 6 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow