Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταΕκτύπωση E-mail

ΣΤΟ «ΦΑΝΑΡΙ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ
ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ.

23 Νοεμβρίου 2009

 

    Η Ελληνική Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα αυτής και Βουλευτή της περιφέρειάς μας Τάσσο Νεράντζη, επισκέφτηκε την Κωνσταντινούπολη, κατά το τριήμερο, από 20 μέχρι 23 Νοεμβρίου. Εκεί, ο Τάσσος Νεράντζης και η αντιπροσωπεία είχαν εποικοδομητική συζήτηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, παρέστησαν δε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον ανακαινισμένο Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου του Πέραν, σε επετειακή εκδήλωση για το Ζωγράφειο Λύκειο, καθώς και σε άλλες εκδηλώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος, που διεξήγοντο, αυτήν την εποχή, στην Κωνσταντινούπολη, ενώ είχαν χρήσιμες επαφές με κύκλους της ομογένειας.

 

 

 
Εκτύπωση E-mail

 ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ 

              Ιούνιος 2009

Συνήλθε στο Βελιγράδι η Τακτική Γενική Συνέλευση της Οργανώσεως, με πλούσια συμμετοχή και γόνιμο διάλογο.

Η Συνέλευση εξέλεξε ομόφωνα Γενικό Γραμματέα της Οργανώσεως τον Έλληνα Βουλευτή Τάσσο Νεράντζη, ο οποίος έλαβε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε θερμά, κατέθεσε μερικές γενικότερες σκέψεις και αναφέρθηκε στην μελλοντική δραστηριότητα.

 

 

 

 

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 7 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow