Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταΕκτύπωση E-mail

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 1700 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

 

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2013

Ο Πατριάρχης Σερβίας προσεκάλεσε, με έγγραφο πρόσκλησή του, τον Γενικό Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) βουλευτή κ. Νεράντζη, να μετάσχει, επικεφαλής αντιπροσωπείας, στον επίσημο εορτασμό της επετείου της συμπληρώσεως 1700 χρονών από την έκδοση του διατάγματος των Μεδιολάνων.

Πραγματικά, τετραμελής, αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, στην οποία, εκτός του κ. Νεράντζη μετείχαν ο Πολωνός Βουλευτής κ. Ευγένιος Τσίβκιν και οι δύο σύμβουλοι, μετέβη αρχικά στο Βελιγράδι, όπου συναντήθηκε με την Ιεραρχία της Σερβικής Εκκλησίας και τον Πρόεδρο της Σερβίας, την επομένη δε έφθασε στην Ναϊσό (σημερινή Νίς), γενέτειρα του Μ. Κωνσταντίνου, όπου παρακολούθησε σε ειδική εξέδρα, την πανηγυρική υπαίθρια Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και έλαβαν μέρος οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων, Μόσχας, Σερβίας και οι Αρχιεπίσκοποι Πολωνίας, Τσεχίας, Κύπρου, Ελλάδας, Αλβανίας, καθώς και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου.

Επακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, στην οποίαν παρακάθησαν όλοι οι ανωτέρω εκκλησιαστικοί ηγέτες και η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ.

Αντηλλάγησαν χαιρετισμοί. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε (μόνος λαϊκός) ο κ. Νεράντζης (φώτο) τόνισε, μεταξύ των άλλων, και ότι:

«…Πέρασαν 1700 χρόνια από τότε που ο Μέγας Κωνσταντίνος υπέγραψε το διάταγμα των Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκίας.

Έκτοτε, η ελευθέρια της θρησκευτικής συνειδήσεως και της λατρείας έχουν μεν αναχθεί σε ατομικά δικαιώματα και περιλαμβάνονται στους καταστατικούς χάρτες των περισσοτέρων κρατών, αλλά συχνότατα αποβαίνουν γράμμα κενό, τύπος άνευ ουσίας.

Επί σειρά ετών στην Μ. Ανατολή κυρίως, χιλιάδες χριστιανών διώκονται, βασανίζονται, εκτοπίζονται και τελικώς θανατώνονται για την πίστη τους.

Αλλά και στην Ευρώπη σημειώνονται φαινόμενα πυρπολήσεως Χριστιανικών Ναών και βανδαλισμών εναντίον Ιερών Εικόνων.

Συγχρόνως διεξάγεται  μια εκστρατεία εκχέρσωσης των χριστιανικών αξιών.

Ενόψει αυτών, ο ουσιαστικότερος τρόπος να εορτάσουμε την τρανή αυτή επέτειο είναι να εντείνουμε όλοι (κληρικοί και λαϊκοί, άρχοντες και αρχόμενοι) τις προσπάθειές μας, ώστε να εφαρμόζεται, πλήρως και παντού, το περιεχόμενο του Διατάγματος των Μεδιολάνων καθώς και να ξανασυναντηθούμε με τις ακατάλυτες Χριστιανικές Αξίες...»

 

 


 
Εκτύπωση E-mail

«Νέος Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Βουλευτής κ. Νεράντζης»

 

Συνήλθε προ ημερών στη Πράγα η 19η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

Στη συνέλευση αυτή έλαβαν μέρος Ορθόδοξοι Βουλευτές από 26 Κοινοβούλια του κόσμου, μεταξύ των οποίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ελλάδα, την Γεωργία, Αλβανία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Εσθονία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κύπρο, Λετονία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ουγκάντα, Ουκρανία, Παλαιστινιακή Αρχή, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σουδάν, Δημοκρατία της Τσεχίας, παρατηρητές από το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρασιατικής Οικονομικής Κοινότητας, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ρωσίας-Λευκορωσίας, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου, το Δίκτυο Ανάπτυξης Αγά Χαν, παρέστησαν δε ο Αρχιεπίσκοπος Πράγας καθώς και Μητροπολίτες εκπρόσωποι των Πατριαρχείων (Οικουμενικού, Αλεξανδρείας και Μόσχας), οι οποίοι και ανέγνωσαν μηνύματα των Πατριαρχών.

Ακολούθησαν αρχαιρεσίες.                                            

Ως επικεφαλής της Δ.Σ.Ο., για την επόμενη διετία, στη θέση του Γενικού Γραμματέα αυτής, εξελέγη ο Έλληνας Βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με έκδοση Ψηφίσματος.

Ακολούθησε ημερίδα, με θέμα «Προκλήσεις Δημοκρατίας σε περιόδους Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης». Στην ημερίδα αυτή ο νέος Γενικός Γραμματέας κ. Νεράντζης έκανε παρέμβαση, με αντικείμενο «Η ελληνική περιπέτεια».

 

 
Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΟ ΑΜΜΑΝ – ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ.
ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Νοέμβριος  2011

 

Κλιμάκιο της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, με συμμετοχή Νεράντζη, επισκέφθηκε την Ιορδανία. Είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του  Ιορδανικού Κοινοβουλίου καθώς και συζήτησε μ΄ αυτόν επίκαιρα θέματα, αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Εξάλλου, διοργανώθηκε εκεί Ημερίδα, με παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, του Προέδρου του Ιορδανικού Κοινοβουλίου, συμμετοχή πολλών Βουλευτών από διάφορα κράτη μέλη της Συνέλευσης. Αντικείμενο της Ημερίδας ήταν « Χριστιανικές κοινότητες, στην Μ. Ανατολή: Παρουσία, Δικαιώματα, Φόβοι και Ελπίδες».

Ο Βουλευτής Τάσσος Νεράντζης έκανε παρέμβαση επί του θέματος της Ημερίδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Εκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΜΟΣΧΑ

Νοέμβριος  2011

 

Κλιμάκιο της Γραμματείας της Συνελεύσεως Ορθοδοξίας, με συμμετοχή των Ελλήνων Βουλευτών Νεράντζη, Παντούλα και Εμινίδη πραγματοποίησε  διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα. Εκεί παρέστη στα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για το Άγιο Όρος, επισκέφθηκε Ορθόδοξους Ναούς και Εκκλησιαστικά Καθιδρύματα, είχε επαφές και συζητήσεις με Ρώσους λειτουργούς, κοσμικούς και εκκλησιαστικούς, και υπέγραψε σύμφωνο συνεργασίας με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ευρασιατικής Οικονομικής Συνεργασίας.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 2 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow