Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας

ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σκοποί - Διάρθρωση

      Δεν είναι θεολογική κίνηση, ούτε θρησκευτική οργάνωση. Αποτελεί ένα καθαρά πολιτικο-κοινοβουλευτικό Οργανισμό.

      Σήμερα, στην Συνέλευση αυτή μετέχουν Ορθόδοξοι Βουλευτές – Μέλη 30 Κοινοβουλίων και Οργανισμών από όλο σχεδόν τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός, με τον καιρό, αυξάνεται.

      Μεταξύ των πολλών υψηλών σκοπών αυτής της Συνέλευσης της Ορθοδοξίας συγκαταλέγονται και οι: ανάδειξη του ρόλου αυτής, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και σ’ ολόκληρο τον κόσμο – συμβολή του πνεύματος αυτής για την υπέρβαση των ακραίων εθνικιστικών, ομολογιακών και θρησκευτικών αντιθέσεων – συνεργασία με τους διεθνείς οργανισμούς – υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και της θρησκευτικής ελευθερίας του ατόμου – ενθάρρυνση επαφών κοινοβουλευτικών, πολιτικών, εκκλησιαστικών, ακαδημαϊκών – πληρέστερη ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας για την προώθηση λύσεων σε κρίσιμα προβλήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής κοινωνίας και του οικολογικού περιβάλλοντος κ.α.

      Η Συνέλευση της Ορθοδοξίας έχει έδρα την Αθήνα και διευθύνεται από Έλληνα Γενικό Γραμματέα, προερχόμενο πάντοτε, από τις τάξεις του εκάστοτε κυβερνώντος πολιτικού κόμματος. Τον τελευταίο καιρό, επί διακυβερνήσεως της ΝΔ, της Γραμματείας ηγήθηκε ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος εξακολουθεί μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό ρόλο σ’ αυτή.

ΔραστηριότηταΕκτύπωση E-mail

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

 Οκτώβριος 2011

Κλιμάκιο της Συνέλευσης Ορθοδοξίας, με συμμετοχή του Βουλευτή μας Νεράντζη επισκέφθηκε την Φινλανδία και είχε χρήσιμες επαφές με τον νέο  Πρόεδρο του Φινλανδικού Κοινοβουλίου, μέλη της κυβέρνησης, τον Ορθόδοξο Επίσκοπο Ελσίνκι κ. Αμβρόσιο, καθώς και άλλους παράγοντες. Έγινε ανασκόπηση της διεθνούς κατάστασης και συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, ιδίως δε εκείνο της αναθέρμανσης των σχέσεων του Φινλανδικού Κοινοβουλίου με τη Συνέλευση Ορθοδοξίας. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε Ορθόδοξους Ναούς και Ιδρύματα. Επίσης διοργανώθηκε ημερίδα με ευρεία συμμετοχή, η οποία είχε ως θέμα: «Η διαμόρφωση των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας κατά τον Απόστολο Παύλο και την Ορθόδοξη Αποστολική Παράδοση». Στην Ημερίδα έλαβε ενεργό μέρος και ο Τάσσος Νεράντζης, ο οποίος ανέπτυξε την Ελληνική εμπειρία επί του θέματος.

    

 

                              

 
Εκτύπωση E-mail

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ

27 Ιουνίου 2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκαν οι εργασίες της τακτικής συνόδου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, που έγινε, πριν λίγες μέρες, στο Παρίσι, στους χώρους του College des  Bernardins.

  Την Συνέλευση, στην έναρξη της οποίας παρέστησαν εκπρόσωποι Πολιτικών, Διπλωματικών και Εκκλησιαστικών Αρχών, χαιρέτισε ο Γενικός Γραμματέας αυτής, Τάσσος Νεράντζης, βουλευτής της Περιφέρειάς μας, μετείχαν δε βουλευτές από 20 και πλέον Κοινοβούλια. Ο Τάσσος Νεράντζης προέβη στον απολογισμό των δραστηριοτήτων και παρουσίασε το πρόγραμμα της μελλοντικής δράσης.

  Η Συνέλευση κατέληξε σε ψήφισμα, ενώ παράλληλα ενέκρινε και δύο άλλα ψηφίσματα: για την «Παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των εγκλωβισμένων Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, από την Τουρκία, εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας» και «Περί της Γενοκτονίας που διεπράχθη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον των χριστιανικών λαών: Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων» (ψηφίσθηκε μετά και την προσθήκη που πρότεινε ο Γενικός Γραμματέας Νεράντζης).

  Στην ημερίδα που ακολούθησε μετά την Συνέλευση, ο Γενικός Γραμματέας Νεράντζης μίλησε με θέμα: «Οι θρησκευτικές αξίες στον κόσμο της οικονομικής κρίσης».

  Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκαν επαφές της Ελληνικής αντιπροσωπίας με πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Ινστιτούτο του Αγ. Σεργίου.

 
Εκτύπωση E-mail

ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ Ο ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

 23 Μαΐου 2011

 Ο Πρόεδρος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου Δρ. Moussa Idris Ndele και ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας,  Έλληνας Βουλευτής, Τάσσος Νεράντζης, υπέγραψαν, για λογαριασμό των οργανισμών που εκπροσωπούν, στο Γιοχάνεσμπουργκ, Σύμφωνο Συνεργασίας.

Η υπογραφή του Συμφώνου αυτού έτυχε ευρείας προβολής, λόγω του κύρους και του ιδιαίτερου ρόλου που έχουν οι συμβληθέντες οργανισμοί, δηλαδή, τόσο το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, που αριθμεί 46 Κοινοβούλια της Αφρικής, η οποία αποτελεί το θέατρο πρόσφατων εξελίξεων, όσο και η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας, στην οποία μετέχουν 30 Κοινοβούλια και ομάδες.

Εξάλλου, στα πλαίσια της εκδηλώσεως αυτής, η διακοινοβουλευτική ελληνική αποστολή επισκέφτηκε και την γειτονική Μοζαμβίκη, στην οποία είχε επαφές με τον Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, Υπουργούς, τον Έλληνα ορθόδοξο Επίσκοπο, τον Έλληνα Πρόξενο και την ελληνική παροικία.

   

 

 
Εκτύπωση E-mail

ΣΥΝΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Απρίλιος 2011

 

Συνήλθε προ ημερών, στο μέγαρο του Πολωνικού Κοινοβουλίου, η Διεθνής Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Στη  Σύνοδο αυτή, της οποίας προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας αυτής, βουλευτής Τάσσος Νεράντζης, μετείχαν βουλευτές από τη Ρωσία, Πολωνία, Αρμενία, Ιορδανία, Ουκρανία, Ελλάδα κ.α.. Στα πλαίσια της συνεδρίασης αυτής, ο Τάσσος Νεράντζης και τα μέλη της Γραμματείας είχαν χρήσιμες συνομιλίες με τον Αρχιεπίσκοπο Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας, τον Αντιπρόεδρο του Πολωνικού Κοινοβουλίου, τον Υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, τον Υπουργό Πολιτισμού και άλλους αξιωματούχους του Πολωνικού κράτους, ενώ παράλληλα διοργανώθηκε Ημερίδα, με πλούσια διεθνή συμμετοχή και θέμα τον εθελοντισμό. Κατά την Ημερίδα αυτή, ο Τάσσος Νεράντζης εισηγήθηκε το θέμα «Ο εθελοντισμός :  μια σημερινή προσέγγιση». Την όλη εκδήλωση κάλυψε η Πολωνική τηλεόραση και ο Τύπος.

Το ελληνικό κλιμάκιο επισκέφθηκε διάφορους ναούς και ιερές Μονές.

 

 

 

 

 

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 3 από 7

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow