"ΕΦΟΔΟ"ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΖΗΤΟΥΝ 32 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail

Πηγή: Δημοκρατία

 
ΜΕΤΑΜΕΣΟΝΥΧΤΙΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail

Πηγή: Παραπολιτικά Secret

 
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 PDF Εκτύπωση E-mail

Πηγή: Ελεύθερη Ώρα

 
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αξιότιμοι Κύριοι,

 

Η  πρόθεση της ΔΟΕ να θέσει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων την Πάλη, αποτέλεσε για όλους τους Έλληνες μια μεγάλη και δυσάρεστη έκπληξη.

Με αφορμή αυτή σας την απόφαση επιθυμούμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Η Πάλη είναι  το αρχαιότερο Ολυμπιακό αγώνισμα και συμπεριλαμβάνεται στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα από το 708 π.Χ. , ενώ έχει αδιάλειπτη παρουσία σε όλους τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες από την αναβίωσή τους. Δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται στην Παλαίστρα της Αρχαίας Ολυμπίας. Η Πάλη έχει χαρακτηριστεί από τον Πλάτωνα ως  «το Άθλημα των Αθλημάτων», ενώ και στον επίσημο ύμνο του Ολυμπιακού Κινήματος  το «αρχαίο πνεύμα αθάνατο» καλείται να λάμψει «στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι».

Θεωρούμε ότι ο ισχυρός συμβολισμός που προκύπτει από όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να ληφθεί σοβαρά υπόψη από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΟΕ και οι όποιες αποφάσεις της να συνδέονται με τα ιδανικά του Ολυμπιακού Πνεύματος. Σε κάθε περίπτωση δεν θα έπρεπε να λαμβάνονται με γνώμονα αυστηρά εμπορικά και οικονομοτεχνικά κριτήρια ή υπό το πρίσμα της κερδοφορίας. Κάτι τέτοιο πλήττει το ίδιο το κύρος του θεσμού και δημιουργεί ένα αρνητικό προηγούμενο: αν για παράδειγμα στο μέλλον η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας σημειώνει χαμηλή τηλεθέαση, θα πρέπει να καταργηθεί και αυτή;

Επιπλέον ακόμη και αν ενστερνιστούμε τη θέση της ΔΟΕ ότι η πάλη έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος –κάτι που αμφισβητούμε έντονα – δεν υπάρχει πιο ενδεδειγμένος τρόπος να αποκτήσει ξανά την απήχησή του ένα άθλημα άρρηκτα συνδεδεμένο με το θεσμό από την αναβάθμισή του και τη μεγαλύτερη προβολή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σας δηλώνουμε ότι στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης (FILA) για την ανάκληση της απόφασης της ΔΟΕ. Με την πεποίθηση ότι εκφράζουμε τα αισθήματα του συνόλου του Ελληνικού λαού σας ζητούμε να αναθεωρήσετε τη στάση σας απέναντι στο αγώνισμα της Πάλης και είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε κάθε δυνατή ενέργεια για την προάσπιση της ιστορικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με εκτίμηση

Οι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 26

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow