ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail

Πηγή: Έφημερίδα "Κρήτες του Πειραιά"

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΣΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΙΟΣ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail

Πηγή: Εφημερίδα "Καρφί"

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΙΟΣ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail

Προτροπή προς τα ΜΜΕ να παρουσιάζουν με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα την ουσία των προβλημάτων που απασχολούν την Εκκλησία και να αποφεύγουν τις επιφανειακές προσεγγίσεις απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματός του, που προβλήθηκε κατά την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου, με θέμα "Χριστιανισμός-Ορθοδοξία και μέσα ενημέρωσης στον σύγχρονο κόσμο", που διοργανώνει από σήμερα έως και την Πέμπτη 15 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε μήνυμά του, που αναγνώστηκε από το βήμα του συνεδρίου, επεσήμανε: "Στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε είναι ζωτικής σημασίας να δοθεί έδαφος για να καρποφορήσουν ιδέες και σκέψεις που έχουν να κάνουν με τη θρησκεία, την άσκηση της λατρείας, την ενημέρωση και τις νέες τεχνολογίες."

"Τα μέσα συλλογικής ενημέρωσης ενός κράτους, με την παράδοση και την ιστορία της χώρας μας και τα βιώματά μας δεν μπορούν παρά να στοχεύουν στο να υπηρετήσουν και να εξυπηρετήσουν διακριτικά και απέριττα την ανάκτηση της ορθόδοξης πνευματικής γνησιότητας" υπογράμμισε, στην ομιλία του, ο γενικός γραμματέας της Δ.Σ.Ο., βουλευτής Αναστάσιος Νεράντζης.

"Σε αυτή την εποχή της παντοκρατορίας των μέσων, αυτά δεν αποτελούν μόνο διδακτήριο για τους πολίτες αλλά και δεσμωτήριο της κοινωνίας. Είναι δεσμευτική η λειτουργία αλλά και η υπολειτουργία τους. Η ισότητα, η δικαιοσύνη, η προσήλωση στην αλήθεια, η ακρίβεια, η καταλλαγή, η αποφυγή της βίας, ο εξωστρακισμός της εξάρσεως των παθών συνιστούν αρχές, οι οποίες κυριαρχικά διαπερνούν τον κορμό τόσο του Χριστιανισμού όσο και των Μέσων, τα οποία μπορεί και πρέπει να συνεργάζονται αρμονικά. Πουθενά δεν ισχύουν απολύτως και μάλιστα ταυτόχρονα όλες αυτές οι αρχές. Το διακύβευμα είναι να περιορίσουμε την ένταση και την έκταση των αντιθέτων φαινομένων εξυπηρετώντας έτσι και την ενημέρωση και τον Χριστιανισμό" επεσήμανε ο κ. Νεράντζης.

Tην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου κήρυξε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη Θεσσαλονίκη και στον σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε πως "χριστιανισμός και δημοσιογραφία διέπονται από την ίδια απαράβατη αρχή να διαλαλούν την αλήθεια".

Το "παρών" στις εργασίες της πρώτης ημέρας, που φιλοξενούνται στο Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα "Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς", στην Πυλαία, έδωσαν -μεταξύ άλλων- ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών και ξένων προξενικών αρχών.


 

 
Ο κ. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΑΠΟΝΕΜΕΙ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑ ΑΤΜΑΤΖΙΔΗ (ΒΕΤΕΡΑΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΕΚ) - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 PDF Εκτύπωση E-mail

Πηγή: Εφημερίδα "ΩΡΑ"

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 48

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Ψηφίστε!

Ποια Θεωρείτε τα κυριότερο πρόβλημα στη Β' ΠΕΙΡΑΙΑ