ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ - ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ" - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιος Νεράντζης, απευθύνοντας χαιρετισμό στους μετέχοντες της Ημερίδας, μεταξύ άλλων, ανέφερε: "Υπάρχουν κάποιοι που ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα είναι στην κορυφή της διαφθοράς και ότι οι Έλληνες είμαστε διεφθαρμένοι".

Να θυμίσω πρόσφατες μετρήσεις αξιόπιστων οργανισμών οι οποίοι διαπίστωσαν ότι και η νομοθεσία μας είναι καλή και δεν είμαστε στα υψηλότερα των επιπέδων.

Βεβαίως γνωρίζουμε όλοι ότι χρειάζονται πάρα πολλά να γίνουν. Και το πόθεν έσχες και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και η καθιέρωση του συντονιστή κατά της διαφθοράς και η συνεργασία με κοινοτικά όργανα.

Πάνω απ' όλα όμως είναι ζήτημα παιδείας και ήθους. Η πολιτική, όσο και αν αυτό θα φανεί οξύμωρο, αυτή την εποχή ιδιαίτερα, δεν είναι απλώς σχετιζόμενη έννοια με την ηθική, είναι η προέκταση της ηθικής.

Όλα αυτά τα κρούσματα που βλέπουμε κακοδιοίκησης, ατασθαλιών και αξιοποίνου παραβατικότητας δεν είναι τίποτα άλλο παρά το προσωπείο, όχι το πρόσωπο της πολιτικής. Είναι η παθολογία της πολιτικής όχι η φυσιολογική λειτουργία της πολιτικής".

 

Πηγή: Περιοδικό "Βουλή & Ευρωβουλή"

 
Ο κ. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΠΕΣΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

...Ο βουλευτής Τάσσος Νεράντζης είπε: "Ο Στέλιος δεν ήταν μόνο πολύ καλός ποδοσφαιριστής που άφησε εποχή τη δεκαετία του '60. Ήταν ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Η απώλειά του είναι πολλαπλή, αθλητική και κοινωνική".

 

Πηγή: Εφημερίδα "Φως των Σπορ"

 
ΔΗΛΩΣΗ ΝΕΡΑΝΤΖΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

... Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Αναστάσιος Νεράντζης επίσης έκανε γνωστό ότι εδώ και τέσσερις ημέρες με έγγραφό του έχει ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη η Επιτροπή να λάβει ένα αντίγραφο της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ που φυλάσσεται σε άλλο γραφείο της Βουλής. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Νεράντζης, "η λήψη αντιγράφου από την Επιτροπή μας δεν αντιβαίνει της γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου που αναφέρει ότι δεν είναι δυνατό να δοθούν αντίγραφα σε βουλευτές, καθώς εμείς είμαστε ένα θεσμικό όργανο της Βουλής που εξετάζει το θέμα"....

 

Πηγή: Εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος"

 
Ο κ. ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΩΛΗΣΕΩΝ" - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

Σε παρέμβαση του ο κ. Νεράντζης παρατήρησε ότι καλώς εγκαταλείφθηκε η ιδέα της πλήρους εναρμόνισης των εθνικών νομοθεσιών, γεγονός στο οποίο είχε και ο ίδιος αντιταχθεί, στο παρελθόν σε προηγούμενη φάση της διαβούλευσης, όπως και το ότι επανέρχεται η ρύθμιση ως πρόταση κανονισμού. Επεσήμανε ωστόσο την ασάφεια και την ανασφάλεια που μπορεί να προκύψει λόγω της ύπαρξης παράλληλων νομικών καθεστώτων στις περιπτώσεις επιλύσεων διαφορών στις συμβάσεις πωλήσεων. Επιπλέον, και με εξαίρεση του αρ. 2 της πρότασης κανονισμού, όπου περιλαμβάνονται οι ορισμοί, το κείμενο εκφεύγει από το συμφωνηθέν τριμερές υπόδειγμα : ορισμοί- αρχές-πρότυποι κανόνες. Ο κ. Νεράντζης πρόσθεσε ότι το κείμενο του κανονισμού διασπά πολλαπλώς το δίκαιο της πώλησης και είναι αμφίβολο αν αυτός ο κατακερματισμός προάγει την ασφάλεια του δικαίου. Επίσης ενδεχομένως να αποβεί προβληματική η ρητή θέσπιση αριθμητικού ορίου για τις εταιρείες που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού, καθώς η αγοραστική αξία ποικίλει από χώρα σε χώρα και από χρόνο σε χρόνο, ανάλογα και με τον πληθωρισμό. Επεσήμανε ακόμα ότι  χρειάζεται διευκρίνιση της σχέσης του προτεινόμενου κανονισμού με συναφή νομικά εργαλεία, ιδιαίτερα αναφορικά με την προστασία του καταναλωτή, για να καταλήξει ότι στις συναλλαγές τις ενοχικές που αφορούν στο δίκαιο των πωλήσεων η ασφάλεια δικαίου είναι το μείζον αγαθό.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 9 από 48

Οπτικο Ακουστικό Υλικό

Που θα μας βρείτε

Νίκαια:
Σολωμού 2Γ 184 50 
Τηλ:  210 4901 777,
          210 4901 770,
          210 4902 622,
Fax:  210 4903 526
E-mail: tassos@nerantzis.gr
              tasosner@otenet.gr

Δείτε επίσης...

  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Ψηφίστε!

Ποια Θεωρείτε τα κυριότερο πρόβλημα στη Β' ΠΕΙΡΑΙΑ